+32 3 775 62 27

 

Reisinformatie

Dossierkosten


Voor elke opening van een dossier worden bemiddelingskosten aangerekend. Deze worden vermeld op de bestelbon. Een tarievenlijst is geafficheerd in het kantoor , volgens onderstaande opsomming. In geval van annulering kunnen deze kosten geen aanleiding geven tot terugbetaling.
Brochurereis: €17,50 per dossier
Chartertickets: €20 per ticket
Treintickets: €10 per ticket
Lijnvluchten: 9% commissie op gepubliceerde tarieven van de luchtvaartmaatschappijen
Hotel Only: €20 per dossier

Vertragingen

De luchtvaartmaatschappijen behouden zich het recht om het vluchtschema te wijzigen. Bij vertragingen en stakingen is Travel and Joy uitgesloten van aansprakelijkheid.

Wijzigen en Annuleren van vliegtuigtickets

Tickets van chartervluchten en lijnvluchten hebben altijd bepaalde voorwaarden in verband met wijzigen en annuleren. Vaak is dit niet mogelijk, soms enkel mits betalen van wijzigings- of annuleringskosten. Verifieer bij reservatie de voorwaarden van uw tariefklasse! Travel and Joy adviseert u ten zeerste een annuleringsverzekering af te sluiten!

Lokale taksen

Travel and Joy is niet verantwoordelijk voor verhoging of instelling van lokale taksen, wanneer deze plaatsvinden na boekingsdatum.

Reisschema's

Travel and Joy is niet verantwoordelijk voor veranderingen in reisschema's als gevolg van lokale weersomstandigheden en/of veranderingen als gevolg van officiële regulering in het land van vertrek of op de vakantiebestemming, indien die plaatsvindt na boekingsdatum.

Duiken en gezondheid

Medische verklaringen: Duiken is een sport waarbij een goede fysieke en mentale gezondheid vereist is!
Download hier:
http://www.padi.com/english/common/courses/forms/pdf/10063-ver2-0.pdf 

Gebrevetteerde duikers/ aspirant duikers zijn zelf verantwoordelijk voor hun duik medische gezondheid. Raadpleeg bij twijfel uw trainingsorganisatie of (duik)arts en neem een recente medische verklaring mee! De duikinstructeur ter plaatse kan u bij twijfel altijd verzoeken om ter plaatse een duikarts te bezoeken en kan u bij tegenstrijdige verklaringen, weigeren.

Gezondheid en Vaccinaties

Voor een aantal landen of bepaalde gebieden zijn inentingen noodzakelijk, soms verplicht, soms aangeraden. Difterie-Tetanus-Polio (DTP) en Hepatitis A zijn voor elke reisbestemming van algemeen nut. Raadpleeg voor de juiste vaccinatie het Tropisch Instituut: http://www.itg.be/itg/
Nog meer informatie op http://www.gezondheidspas.be 

Visum

Raadpleeg de volgende site om na te gaan of er voor uw reisbestemming een visum noodzakelijk is: http://www.diplomatie.be

Verzekerd op reis

Duikers zijn verplicht zich goed te verzekeren, daar Travel and Joy voor niet-verzekerde duikers geen aansprakelijkheid kan accepteren. Travel and Joy adviseert deelnemers om een reis-, duik-, en ongevallenverzekering af te sluiten. Meer info

Weerbericht

Wenst u het weerbericht te volgen van uw reisbestemming:
http://www.meteoonline.be/reis.htm 

Bagage

Handbagage

Voor passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een luchthaven binnen de Europese Unie, geldt onderstaande:
WEL mee in handbagage * Elektronische apparaten zoals mobiele telefoon, digitale camera, MP3-speler, laptop etc. * Tijdschriften en/of een boek. * Vloeistoffen, gels, tandpasta, lotions, cosmeticaprodukten, spuitbussen mogen enkel in kleine verpakkingen (max.100ml per stuk) mee in de handbagage en dienen op de juiste manier verpakt te zijn namelijk in doorzichtige 1-liter plastic zakjes met hersluitbare sluiting. ! PER PERSOON IS 1x 1-LITERZAKJE TOEGESTAAN ! Uitzonderingen worden toegestaan voor babyvoeding en medicijnen die nodig zijn tijdens de reis.* Wij raden aan om deze uitermate belangrijke medicijnen altijd in de handbagage mee te nemen, zodat u in geval van onvoorziene vluchtvertragingen niet in de problemen zou komen. Om de veiligheidscontrole vlot te laten verlopen, zowel op de heen- als op de terugreis, voorzie een medisch attest in het Engels. * Taxfree aankopen op de Europese luchthavens of in het vliegtuig van een Europese luchtvaartmaatschappij worden voor u verpakt en verzegeld. Deze zegel is 1 dag geldig en dient tot uw eindbestemming verzegeld te blijven.

Bagagebeperkingen

Ruimbagage per persoon: het gewicht is afhankelijk van de maatschappij en de bestemming. Standaard wordt voor economy klasse 20 tot 23 kilo toegelaten, voor business klasse 30 kilo. Handbagage mag de maximale afmetingen hebben van 50x35x30 cm (of L+B+H max. 115cm) en het gewicht meestal 6 kilo (ook afhankelijk van maatschappij).
Let op! een koffer/reistas mag nooit meer dan 32 kilo wegen!
Vraag voor vertrek na wat het geldende tarief voor overgewicht is, dit is namelijk voor elke bestemming en luchtvaartmaatschappij verschillend.
Ook voor duikbagage en duiklampen gelden afwijkende voorwaarden.

Inchecken heenreis

Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kan men voor vertrek online inchecken. En indien mogelijk reserveert Travel and Joy voor u reeds stoelen op de vlucht, alsook een voorkeursmaaltijd. Geef uw voorkeur daarom tijdig door bij reservatie.
Voor vluchten binnen Europa dient u 2 uur voor de vertrektijd in te checken. Bij lange afstandsvluchten bedraagt deze inchecktijd zelfs 3 uur.
Wanneer u op de heen- of terugreis een aansluitende binnenlandse vlucht hebt, dan kunnen uw koffers doorgelabeld worden naar uw eindbestemming, u dient enkel hiervan melding te maken bij de incheck-balie en uw ticket voor de doorvlucht te tonen.

In de kijker...

SC meteenhuurauto 437 140pix    

Nieuwsbrief

Naam (*)

Invalid Input
Email (*)

Invalid Input
Beveiliging

Invalid Input